

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα κινείται σταθερά σε καθοδική πορεία και κυμαίνεται πλέον κάτω του 4%, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο υπουργός σημείωσε ωστόσο, ότι παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες με τον μέσο όρο για πρώτη φορά να διαμορφώνεται κάτω από τα 40 έτη.
Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.136.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και πως σήμερα θα ξεπεράσουν τους 4.615.000 στο σύνολο της χώρας.
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει ήδη τον εμβολιασμό τους, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτίμηση ότι 3 εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και αυτός είναι ο λόγος που στο πλαίσιο του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία” για τον εμβολιασμό των νησίων επιλέχθηκε η διάθεση στους νησιώτες του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.