Β. Κεγκέρογλου: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη  χαιρέτησαν την αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών που διαμαρτυρήθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την επιχειρούμενη αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών αγορών.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση, με παραγωγούς, μικροπωλητές και τις ενώσεις τους, προωθεί  νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, το οποίο αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών.

Το Κίνημα Αλλαγής με πάρα πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με τελευταία την -πριν από δύο μήνες- ερώτηση (Α.Π395,5-2-2021)  στη Βουλή προειδοποιούσε την κυβέρνηση πως τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών δεν λύνονται με νομοθετικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει αταλάντευτο στη θέση του για αναβάθμιση των λαϊκών αγορών που φέρνουν πιο κοντά την παραγωγή και τα βασικά αγαθά με τους καταναλωτές και απαιτεί να ξεκινήσει τώρα ουσιαστικός διάλογος.

Ο Υπουργός δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις αλλά ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το βράδυ θα αναρτηθεί το νομοσχέδιο για διαβούλευση.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους:

-Μόσχος Παντελής – Πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών

-Παπαδάκης Παντελής – Πρ. Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κρήτης

-Καψομενάκης Κωνσταντίνος – Πρ. Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Χανίων

-Κονταράς Σταύρος –  Πρ. Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Στερεά Ελλάδος

-Λιακάκος Σταύρος –  Πρ. Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πελοποννήσου –Βερετζής Άγγελος – Πρ. Επαγγελματιών  πωλητών  – πωλητών λαϊκών αγορών Μακεδονίας

-Μακρίδης Βασίλειος – Πρ. Παραγωγών λαϊκών Αγορών Μακεδονίας

-Γαβρίλος Θεόδωρος – Αντιπρ. Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών

-Μπάκας Χρήστος – Γεν. Γραμματέας Πανελλαδικής Ομοσπονδίας  Λαϊκών Αγορών

-Δήμος Γεώργιος – Εκπρόσωπος  Πανελλαδικής Ομοσπονδίας  Λαϊκών Αγορών

-Πάτσας Δημήτριος –  Εκπρόσωπος  Πανελλαδικής Ομοσπονδίας  Λαϊκών Αγορών

-Τζοάνου Στεφανία – Συντονιστής Επιτροπής Πανελλαδικής Επιτροπής Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών και πωλητών, κατά τη συζήτηση τεκμηρίωσαν τους λόγους που καθορίζουν  την αντίθεση τους με το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για απαξίωση αντί αναβάθμισης των λαϊκών αγορών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα