

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε σήμερα (14.01.2023) στις προτεραιότητες της κυβέρνησής της, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης των υποψηφίων του κόμματός της για τις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.
«Παίρνουμε μέρος σε μαραθώνιο, όχι σε κούρσα εκατό μέτρων, δεν με φοβίζουν μη δημοφιλείς επιλογές. Με ενδιαφέρουν τα στοιχεία για την οικονομία, την παραγωγικότητα και τη γεννητικότητα, έτσι όπως θα διαμορφωθούν μέσα στην επόμενη πενταετία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης παραμένει προτεραιότητα, για την κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται. «Θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλους, αλλά πρόκειται για στόχο τον οποίο θέλουμε να πετύχουμε», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Με αναφορά στα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, η Μελόνι τόνισε ότι «το σρπεντ δεν ξεπερνά τις 182 μονάδες και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά».
«Μας περιμένει μια περίπλοκη περίοδος, αλλά το όλο αυτό σκηνικό δεν πρέπει να μας στερήσει τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία: Από τη διαχείριση της κρίσης πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε σε μια φάση μεγαλόπνοων σχεδίων, με το θάρρος που απαιτεί ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός», είπε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και πρωθυπουργός της χώρας.
Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησής της είναι η οικονομική ανάπτυξη» και πως «πρόκειται να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς».
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.