

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες Πέμπτη για «αληθινή πρόοδο» στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να απελευθερωθούν όμηροι που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, στο περιθώριο συνεδρίασης στον Λευκό Οίκο αφιερωμένης στην αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών στο Λος Άντζελες.
«Συναντήθηκε με τους διαπραγματευτές σήμερα», είπε ο απερχόμενος Δημοκρατικός πρόεδρος χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε πως είναι «η Χαμάς» αυτή «που εμποδίζει προς το παρόν την ανταλλαγή» ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ, «αλλά νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε» σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα συνεχίζεται για 462η ημέρα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Αυστραλός υπήκοος θα δικαστεί για «μισθοφορική δράση» σε περιοχή υπό κατοχή της Ρωσίας
Υπήκοος Αυστραλίας θα δικαστεί στα εδάφη της Ουκρανίας υπό κατοχή της Ρωσίας για «μισθοφορική.
Υεμένη: Στους 80 αυξήθηκαν οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε λιμάνι της χώρας
Οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον λιμένα στον οποίο βρίσκονταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας στην.
Νιγηρία: Ένοπλοι δολοφόνησαν 17 ανθρώπους στην πολιτεία Μπένου
Ένοπλοι δολοφόνησαν 17 ανθρώπους στην πολιτεία Μπένου της Νιγηρίας, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (18/4) η.
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ενστερνίζεται τη θεωρία πως ο COVID-19 βγήκε «από εργαστήριο»
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε χθες Παρασκευή αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του.