

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα, με νεροποντές και πυρκαγιές, που τις ημέρες αυτές αντιμετωπίζει η χώρα της.
“Η κυβέρνησή μας θα δώσει άμεσες απαντήσεις στις ζημιές που προκάλεσαν η κακοκαιρία και οι πυρκαγιές, αλλά ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η έγκριση ενός μεγάλου σχεδίου υδρογεωλογικής πρόληψης”, τόνισε η Μελόνι.
H Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πρέπει να λυθούν τα όποια, χρόνια προβλήματα υδρογεωλογικού χαρακτήρα, και ότι “θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν άμεσα απαντήσεις, οι οποίες να είναι αποτελεσματικές μεσοπρόθεσμα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική κυβέρνηση είναι πιθανόν να αποφασίσει την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφερειών της χώρας που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους με πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές.
“Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν απόδειξη του ότι πρόκειται για ένα και μόνο φαινόμενο, που έχει δυο όψεις. Πρόκειται για το φαινόμενο της “τροπικοποίησης”” δήλωσε, από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουζουμέτσι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4.
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τέλος, στην Σικελία οι ζημιές από τις καταστροφές των πυρκαγιών ανέρχονται, έως τώρα, σε τουλάχιστο εξήντα εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τον καύσωνα, κυρίως στον τομέα της γεωργίας, ξεπερνά τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το τελευταίο νοσοκομείο που απέμενε για καρκινοπαθείς είναι εκτός λειτουργίας
Σταμάτησε πλέον να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινή επίθεση, το τελευταίο νοσοκομείο στη Λωρίδα της.
Το σύστημα υγείας «καταρρέει» στο Νότιο Σουδάν
Το σύστημα υγείας στο Νότιο Σουδάν, αντιμέτωπο με χρόνια υποχρηματοδότηση και το τελευταίο διάστημα.
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.