

Εκτόξευση 57% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της TSMC για το τέταρτο τρίμηνο ξεπερνώντας τις προσδοκίες καθώς η ζήτηση για προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης συνέχισε να αυξάνεται.
Η ταϊβανέζικη TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβατικών τσιπ στον κόσμο, κατέγραψε καθαρά κέρδη 374,68 δισ. ΝΤ$ (ήτοι 11,23 δισ. δολάρια) καταγράφοντας ετήσια αύξηση 57%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν κέρδη 366,61 δισ. ΝΤ$.
Τα έσοδα κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 868,46 ΝΤ$ (ήτοι 26,36 δισ. δολάρια) έναντι 850,08 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η εταιρεία είχε προβλέψει έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο μεταξύ 26,1 και 26,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το 2025, η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει κάποιους σκόπελους από τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ στην Κίνα και την αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει να επιβάλει ευρείς δασμούς και έχει επίσης κατηγορήσει την Ταϊβάν ότι “κλέβει” την επιχείρηση τσιπ των ΗΠΑ.
Οι εισηγμένες στην Ταϊβάν μετοχές της TSMC κέρδισαν 81% το 2024 και διαπραγματεύτηκαν 3,75% υψηλότερα την Πέμπτη.
Σχετικά Νέα
Οι Χούθι κάνουν λόγο για νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Το κίνημα των Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα πως έγιναν περίπου δέκα αεροπορικοί βομβαρδισμοί,.
ΗΠΑ: Θέλουμε μία δίκαιη εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν συναντήσεις με πολλές χώρες,.
Τραμπ: «Ξαναχτίστε και ανοίξτε τις φυλακές του Αλκατράζ»
Αποφασισμένος να ανοίξει και πάλι τις φυλακές του Αλκατράζ, για να φυλακίζονται εκεί βίαιοι.
Επιμένει ο Τραμπ να μην αποκλείει τη χρήση βίας για την προσάρτηση της Γροιλανδίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ξανά να πλανάται η απειλή της χρήσης.