

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Βουλγαρία χθες Τρίτη 02/01, όταν τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν Έλληνες ταξιδιώτες συγκρούστηκε με φορτηγό, ήταν το δεύτερο ατύχημα που σημειώθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για μια εκδρομή την οποία είχε διοργανώσει ταξιδιωτικό πρακτορείο της Αθήνας με προορισμό το Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, είχαν το πρώτο ατύχημα στην Ρουμανία, όπου το λεωφορείο με Έλληνα οδηγό τράκαρε με προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες. Συνέχισαν τον δρόμο της επιστροφής, με άλλο λεωφορείο με Ρουμάνο οδηγό, όπου είχαν και το σοβαρότερο ατύχημα.
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο έξω από τη Σόφια, στον αυτοκινητόδρομο Ruse-Byala, με κατεύθυνση προς Σόφια, το λεωφορείο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μια νταλίκα με τουρκικές πινακίδες, όπου μετέφερε στρώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο προσπέρασε την νταλίκα, σε στροφή βρεγμένου δρόμου. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως από το πίσω μέρος του λεωφορείου χτύπησε με την νταλίκα, με τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο, να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και να πέφτει στο χαντάκι.
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν 10 άτομα, 8 Έλληνες επιβάτες και 2 Ρουμάνοι, ανάμεσα τους και ο οδηγός του λεωφορείου. Ευτυχώς, όλοι τραυματίστηκαν ελαφρά, εκτός από μια γυναίκα όπου παραμένει στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή της. Τα υπόλοιπα 9 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.
Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων ήταν και ένας γιατρός, ο οποίος πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. “Η αρχηγός του γκρουπ καθόταν μπροστά και επειδή ήταν σφοδρό το χτύπημα, είχε ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και δεν ξέρω αν έχει κάτι εσωτερικό.Mια άλλη κυρία χτύπησε στο μάτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν μικροτραυματισμούς, κάποια θλαστικά τραύματα λίγο τα πόδια τους, είναι πιο ήπια” δήλωσε στο Star ο γιατρός.
Και οι δύο οδηγοί βρέθηκαν αρνητικοί σε αλκοτέστ. Οι μαρτυρίες είναι αρκετά αντιφατικές, γεγονός που ενδέχεται να περιπλέξει την έρευνα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή σύγκρουση του λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες εκδρομείς, επικρατούσε πανικός στο εσωτερικό με τους επιβάτες να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν.
“Ξαφνικά ακούω ένα θόρυβο και τα θραύσματα έπεφταν όλα πάνω στα μάτια μου. Με γρήγορα αντανακλαστικά γυρίζω πίσω και προσπαθώντας με το ένα χέρι μου κράταγα τα παιδιά, κόσμος να ουρλιάζει, ένας πανικός” δήλωσε επιβάτης του λεωφορείου στο Star.
Κάποιοι επιβάτες πάντως υποστήριξαν ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε αρχικά διαφύγει αλλά στη συνέχεια επέστρεψε.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.