

Μηνιαίο πάγιο τέλος σχεδιάζουν οι τράπεζες και συγκεκριμένα την επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα, η οποία θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.
Την αποκάλυψη έκανε σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Τα Νέα.
Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.
Καθώς δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και, κατά συνέπεια, άνοδος των εσόδων από το επιτοκιακό περιθώριο, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις, σύμφωνα με το Mega.
Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται τα εξής:
Πάγια χρέωση: 0,50€/μήνα
Θα αφορά: μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών (πληρωμές, μεταφορές κεφαλαίων, να έχουν κάρτα)
ΌΧΙ σε ταμιευτικούς λογαριασμούς (θα αφαιρεθούν κάρτες)
Σχετικά Νέα
ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας με συνολική ισχύ 1,2 MW
Το δημόσιο δίκτυο φόρτισης της ΔΕΗ blue ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη του νέου.
ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη νέα δράση με επιδότηση 75% για 18 μήνες
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη νέα δράση με επιδότηση 75% για 18 μήνες. Ήδη 500.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή έως το τέλος Μαΐου – Σε ποιους θα πιστωθούν 120 εκατ. ευρώ τη Μεγάλη Τετάρτη
Σε δυο φάσεις αναμένεται να γίνει η καταβολή ποσού έως 260 εκατ. ευρώ από.
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο Παρασκευή
Αύριο, Παρασκευή, 11 Απριλίου ολοκληρώνεται το μπαράζ πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα.