Τραμπ: Τέλος στην δικαστική διαμάχη για αποκλεισμό των επικριτών του από το twitter

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έβαλε τέλος στη δικαστική διαμάχη που αφορούσε την προσπάθεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποκλείσει τους επικριτές του από τον «παγωμένο», πλέον, λογαριασμό του στο Twitter. Οι δικαστές έκριναν ότι δεν υφίσταται πρακτικά ζήτημα για να το εξετάσουν και απέρριψαν την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο θεωρούσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο πρώην πρόεδρος είχε ασκήσει έφεση αφού το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι παραβίασε την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος, αποκλείοντας τους επικριτές του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, μετά τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος, οι δικαστές αρνήθηκαν να ακούσουν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας χρησιμοποιούσε συστηματικά το Twitter για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του. Το Twitter τον απέκλεισε από την πλατφόρμα λίγες ημέρες αφότου πλήθος υποστηρικτών του επιτέθηκε στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα