

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε και πάλι ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά για να βάλει στο στόχαστρο την Κίνα. Μόλις δήλωσε ότι αυξάνει τον δασμό που έχει επιβάλει στην Κίνα στο 125% – και αυτό “με άμεση ισχύ”.
“Με βάση την έλλειψη σεβασμού που έχει επιδείξει η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνω με το παρόν τον δασμό που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Κίνα στο 125%, με άμεση ισχύ”, έγραψε,. “Κάποια στιγμή, ελπίζω στο εγγύς μέλλον, η Κίνα θα συνειδητοποιήσει ότι οι ημέρες της αρπαγής των ΗΠΑ και άλλων χωρών δεν είναι πλέον βιώσιμες ή αποδεκτές”.
Παύση 90 ημερών – Μείωση δασμών
Στην ίδια ανάρτηση, ο Τραμπ ανέφερε ότι ενέκρινε μια παύση 90 ημερών, η οποία θα ισχύει για άλλες χώρες εκτός της Κίνας. Είπε επίσης ότι μείωσε τους δασμούς στο 10%, επίσης με άμεση ισχύ.
Έγραψε: “Αντίθετα, και με βάση το γεγονός ότι περισσότερες από 75 χώρες έχουν καλέσει εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών… για να διαπραγματευτούν μια λύση στα θέματα που συζητούνται σε σχέση με το εμπόριο, τα εμπορικά εμπόδια, τους δασμούς, τη χειραγώγηση του νομίσματος και τους μη νομισματικούς δασμούς, και ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν, μετά από έντονη υπόδειξή μου, προβεί σε αντίποινα με οποιονδήποτε τρόπο, μορφή ή μορφή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, έχω εγκρίνει μια παύση 90 ημερών και έναν σημαντικά μειωμένο αμοιβαίο δασμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 10%, επίσης με άμεση ισχύ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!”
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ και Ευρώπη ολοκληρώνουν πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι τους ολοκληρώνουν μια πρόταση για εκεχειρία 30.
Μετά τη συμφωνία με τη Βρετανία, η Ευρώπη πιέζει τον Τραμπ για 0% δασμούς
Αποφασισμένοι να πιέσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να λήξει ανώδυνα το θέμα.
Μήνυμα στον Τραμπ η εκλογή του νέου Πάπα;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται διαχρονικά υπερβολικά ισχυρές, στρατιωτικά, διπλωματικά, ακόμη και πολιτιστικά, ώστε ένας.
Πάπας Λέων ο 14ος: Το πρώτο στίγμα του νέου ποντίφικα στο Βατικανό
Τρεις ψηφοφορίες στο Κονκλάβιο είχαν προηγηθεί, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για νέο Πάπα και.