

Έντονη είναι η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές του σε επικοινωνιακό επίπεδο να αυξήσει τη δημοφιλία του, όπως αποδεικνύει νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με την έρευνα της Eurasia Public Opinion Research Centre που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet, το 48,6% των πολιτών δεν προτίθεται να ξαναψηφίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2023 όταν και η Τουρκική Δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής).
Το ποσοστό που θα ψηφίσει ξανά τον Ερντογάν είναι μόλις 38,9% και είναι μάλιστα ελαφρώς χειρότερο από το αντίστοιχο που απέσπασε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα (λίγο πάνω από το 39%).
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Αhval, το 99,7% των πολιτών (πρακτικά όλοι) δηλώνει ότι η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από μουσείο.
Σε ερώτηση για τη γενική επίδοση του Ερντογάν ως προέδρου της χώρας, το 40,2% τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, ενώ επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 28,9% των πολιτών. Ούτε επιτυχημένη, ούτε αποτυχημένη την χαρακτηρίζει το 30,9% των ερωτηθέντων.
Παρόλα αυτά, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κεμαλιστές. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων ενώ οι Κεμαλιστές μόλις που φτάνουν το 28,4%.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.
Ιράν και ΗΠΑ σήμερα στη Ρώμη για τον β’ γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζουν σήμερα στη Ρώμη τις συνομιλίες για το.
Το «φαινόμενο Άντριου Τέιτ» εξαπλώνεται στα σχολεία της Βρετανίας – Αγόρια αρνούνται να μιλήσουν σε γυναίκες καθηγήτριες
Οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν την αύξηση του μισογυνισμού και του σεξισμού στις σχολικές αίθουσες του.
«Συγγνώμη λάθος», λένε τώρα αξιωματούχοι του Τραμπ για το πρωτοφανές email που απαιτεί αλλαγές στο πρόγραμμα του Χάρβαρντ
Η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό.