

Η Γερμανία θα παραδώσει τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, επίκεντρο της κρίσης μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, “ένα νοσοκομείο εκστρατείας”, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Die Welt.
“Μπορώ να κατανοήσω την επιθυμία να στηρίξουμε την Ουκρανία και αυτό ακριβώς κάνουμε ήδη”, τόνισε η Λάμπρεχτ.
“Η Ουκρανία θα λάβει ένα πλήρες νοσοκομείο εκστρατείας μαζί με την απαραίτητη εκπαίδευση (του προσωπικού) τον Φεβρουάριο”, ανακοίνωσε, εξηγώντας ότι το κόστος για τη Γερμανία ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
“Επίσης έχουμε ήδη προσφέρει αναπνευστήρες”, διευκρίνισε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι η χώρα της ήδη παρέχει θεραπεία “σε σοβαρά τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες στα νοσοκομεία του γερμανικού στρατού”.
“Οπότε βρισκόμαστε στο πλευρό του Κιέβου. Πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακωθεί η κρίση”, υπογράμμισε η ίδια.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Βερολίνο έχει απορρίψει την ιδέα να προσφέρει όπλα στην Ουκρανία, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να έχει υπογραμμίσει την πολιτική της χώρας του να μην παρέχει φονικά όπλα σε εμπόλεμες περιοχές.
Σύμφωνα με τη Λάμπρεχτ, “οι παραδόσεις όπλων δεν συμβάλλουν αυτή τη στιγμή” στην αποκλιμάκωση της έντασης και αυτή τη θέση “στηρίζει ομόφωνα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση”.
Σχετικά Νέα
Περού: Αναστολή 30 ημερών στην εξόρυξη χρυσού στην επαρχία Πατάς μετά τη δολοφονία 13 μεταλλωρύχων
Την αναστολή για 30 ημέρες της εξόρυξης χρυσού στην επαρχία Πατάς (βορειοανατολικά) ανακοίνωσε σήμερα.
Ισραήλ: Για «εσωτερική μετακίνηση» των κατοίκων της Γάζας ενόψει των νέων επιχειρήσεών του μιλά ο στρατός
Η νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, απαιτεί την.
Λευκός Οίκος: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις προς το παρόν για τους δασμούς στις ξένες ταινίες
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οποιαδήποτε τελική.
Iσραήλ: Επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Χοντέιντα της Υεμένης
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν απόψε πως εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποδομών των.