

Το Βερολίνο “παρακολουθεί με προσοχή” τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις σχετικές δηλώσεις και “απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο” μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η κυρία Χόφμαν παρέπεμψε σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε τονίσει ότι “η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή” και είχε απευθύνει έκκληση “προς τον τούρκο πρόεδρο, αλλά και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν”.
“Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο συνάδελφός μου. Και ισχύει ασφαλώς – μπορώ να το πω γενικά – ότι παρακολουθούμε με προσοχή αυτό που συμβαίνει εκεί, τις δηλώσεις που γίνονται και μπορούμε πραγματικά μόνο να απευθύνουμε έκκληση και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους με συνομιλίες”, δήλωσε η κυρία Χόφμαν, η οποία, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το σε ποιον από τους δύο ηγέτες απευθύνεται η έκκληση, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ισχύει η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και σε αυτήν δεν έχει κάτι να προσθέσει. “Οι λέξεις δεν χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν”, σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο παράδοσης των υποβρυχίων από τη Γερμανία στην Τουρκία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Ανίκα ‘Αινχορν διευκρίνισε ότι δεν ανακοινώνονται λεπτομέρειες για μεμονωμένα εξοπλιστικά προγράμματα και πρόσθεσε ότι ο χρόνος έγκρισης ενός προγράμματος μπορεί να απέχει σημαντικά από τον χρόνο παράδοσής του.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στο Νταγκεστάν – Νεκρός και ένας δράστης
Σκηνικό «άγριας δύσης» έζησαν οι κάτοικοι της πόλης Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία,.
Στη Ρώμη έφτασαν όλοι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι – Κληρώθηκαν τα διαμερίσματα στα οποία θα διαμείνουν
Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, έχουν φτάσει στη Ρώμη όλοι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι,.
Γερμανία: Υπεγράφη η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού – «Ιστορική μας υποχρέωση η επιτυχία» είπε ο Μερτς
Ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής ιστορίας «άνοιξε» σήμερα (05.05.2025) στην Γερμανία αφού η Χριστιανική Ένωση.
Τορίνο: Τιμήθηκε η μνήμη των 31 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του 1949
Η πόλη του Τορίνο τίμησε χθες Κυριακή με μνημόσυνο τα 31 θύματα της αεροπορικής.