

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εξέφρασε σήμερα “την αλληλεγγύη του” προς το Ισραήλ και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της παλαιστινιακής Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.
“Θεωρούμε ότι αυτό που κάνει το Ισραήλ (στη Λωρίδα της Γάζας) καλύπτεται από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, δήλωσε ο Μάας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.
“Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και αυτό το δικαίωμα προβλέπει να μην επιτρέπεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις από όπου προέρχονται οι επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων ”, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός μόλις έφτασε στο Τελ Αβίβ αναφερόμενος στις εντατικές ισραηλινές επιδρομές εδώ και 10 ημέρες εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από εκεί εναντίον του εβραϊκού κράτους.
“Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω ξεκάθαρα: για εμάς η ασφάλεια του Ισραήλ και μαζί της η ασφάλεια όλων των Εβραίων στη Γερμανία δεν είναι διαπραγματεύσιμη και το Ισραήλ μπορεί πάντα να βασίζεται σε αυτό”, υπογράμμισε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μάας, “ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά και αυτό επίσης μας ανησυχεί πολύ”. “Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες που έχουν στόχο την επίτευξη εκεχειρίας και είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η βία πρέπει να τερματιστεί αμέσως, προς όφελος του πληθυσμού”.
Μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Μάας αναμένεται να συναντηθεί αργά το απόγευμα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Γερμανός υπουργός δεν θα έχει άμεσες συνομιλίες με τη Χαμάς, οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατική” από την ΕΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στο Νταγκεστάν – Νεκρός και ένας δράστης
Σκηνικό «άγριας δύσης» έζησαν οι κάτοικοι της πόλης Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία,.
Στη Ρώμη έφτασαν όλοι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι – Κληρώθηκαν τα διαμερίσματα στα οποία θα διαμείνουν
Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, έχουν φτάσει στη Ρώμη όλοι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι,.
Γερμανία: Υπεγράφη η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού – «Ιστορική μας υποχρέωση η επιτυχία» είπε ο Μερτς
Ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής ιστορίας «άνοιξε» σήμερα (05.05.2025) στην Γερμανία αφού η Χριστιανική Ένωση.
Τορίνο: Τιμήθηκε η μνήμη των 31 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του 1949
Η πόλη του Τορίνο τίμησε χθες Κυριακή με μνημόσυνο τα 31 θύματα της αεροπορικής.