Το Βερολίνο χαιρετίζει την ανανέωση διαπίστευσης του ανταποκριτή του ZDF στην Τουρκία

Ικανοποίηση επικρατεί στο Βερολίνο για την απόφαση της Τουρκίας να επικυρώσει τελικά τη διαπίστευση του ανταποκριτή του ZDF (δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης). Η κυβέρνηση τονίζει ωστόσο, ότι πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους υπόλοιπους Γερμανούς και γενικότερα Ευρωπαίους δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ δήλωσε: «Η κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι ο ανταποκριτής του ZDF Γιεργκ Μπράζε μπορεί να συνεχίσει την δημοσιογραφική του δουλειά στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι και οι δύο άλλοι Γερμανοί δημοσιογράφοι, του NDR και της Tagesspiegel, θα λάβουν και πάλι διαπίστευση. Για μας είναι αδιανόητο να μην δοθούν αυτές οι διαπιστεύσεις».

Η Ντέμερ επανέλαβε ακόμη ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται από την Τουρκία και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τουρκική να βρει ταχύτατα λύση και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δημοσιογράφους. «Η ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων έχει κεντρική σημασία για τη Δημοκρατία», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ ζήτησε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδοθεί γενική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. «Στη συμπεριφορά της Τουρκίας προς τους Γερμανούς δημοσιογράφους δείχνει η ισλαμιστική προεδρική δικτατορία το απαίσιο πρόσωπό της, το οποίο δεν συνάδει πλέον με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις αξίες», δήλωσε ο Λίντνερ στην «Tagesspiegel».

Σχετικά Νέα