

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η υποκρισία του μνημονιακού τόξου πραγματικά περισσεύει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 επικρίνοντας τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ για την περιβαλλοντική πολιτική τους.
Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι «αντί να συζητάμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα για το “τρένο” της 4ης Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης, που δεν πρέπει να χάσουμε και την Πράσινη Μετακαπιταλιστική Φεμινιστική Κοινή Ευημερία, αναγκαζόμαστε να αναλωνόμαστε με το πράσινο ξέπλυμα που κάνει σύσσωμο το μνημονιακό τόξο».
«Ομιλίες, εβδομάδες, αφιερώματα, κλιματικοί νόμοι κι άλλα τέτοια πολλά επιστράτευσαν από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ μέχρι και την ΝΔ. Ποιοι; Αυτοί που όλοι μαζί συμφώνησαν και ψήφισαν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τους αγωγούς φυσικού αερίου. Αυτοί που αδειοδοτούν τα πάντα για τις Σκουριές στη Χαλκιδική. Αυτοί που καταστρέφουν τον Ερημίτη στην Κέρκυρα και μολύνουν το λιμάνι στο Νεώριο της Σύρου», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ 25.
Και προσθέτει: «Πράσινη μετάβαση με εξορύξεις, με ανεμογεννήτριες σε βουνοκορφές και περιοχές natura, με “επενδυτές” παρασιτικούς ολιγάρχες που τοποθετούν καζάνια διυλιστηρίων δίπλα σε γήπεδα και δημοσίους χώρους, που νέμονται ολόκληρες εκτάσεις για ανέγερση καζίνο και συντηρούν τα μεγαλύτερα αυθαίρετα της Ευρώπης, δεν γίνεται.
Εμείς στο ΜέΡΑ25 ως το μοναδικό πραγματικά πράσινο ελληνικό κόμμα, αντιτασσόμαστε σε όλες αυτές τις “λογικές” και πολιτικές του μνημονιακού τόξου, που το μόνο πράσινο που κάνουν, είναι το ξέπλυμα στα εγκλήματα που διαπράττουν μαζί με την ολιγαρχία δίχως σύνορα και τις “ευλογίες” βεβαίως της τρόικας».
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.