

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται χωρίς να διαφαίνεται κάποια διάθεση για αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πρόσφατη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου για παράταση του στρατιωτικού νόμου και της επιστράτευσης.
Ειδικότερα, οι βουλευτές της Ουκρανίας αποφάσισαν να παρατείνουν τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση για άλλους τρεις μήνες, μέχρι τις 23 Αυγούστου. Την είδηση επιβεβαίωσαν σήμερα μέσω του Telegram αρκετοί αξιωματούχοι του Κιέβου.
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για πρώτη φορά για πρώτη φορά στις 24 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ο στρατιωτικός νόμος δίνει διευρυμένα δικαιώματα στον στρατό και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Επίσης, οι άνδρες ηλικίας 18 ως 60 ετών που έχουν καλή φυσική κατάσταση απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα και καλούνται να συμμετέχουν στις μάχες εναντίον των Ρώσων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά την λήξη της παράτασης του στρατιωτικού νόμου, δηλαδή στις 24 Αυγούστου, η Ουκρανία γιορτάζει κατά παράδοση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.