Το έσκασε από την υποχρεωτική καραντίνα με αυτοσχέδιο σκοινί από σεντόνια

Σε υποχρεωτική καραντίνα μπήκε ένας άνδρας στο Περθ της Αυστραλίας, όπου έφθασε με εσωτερική πτήση από το Μπρισμπέιν. Η αίτησή του για είσοδο απορρίφθηκε βάσει των αυστηρών κανόνων εισόδου στην πολιτεία που στόχο έχουν να μην εισέλθει ο κορονοϊός από άλλη περιοχή της χώρας. Οι Αρχές ενημέρωσαν τον άνδρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτεία εντός 48 ωρών και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο για προσωρινή καραντίνα.

Οπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές, λίγο πριν από τη 01.00 σήμερα το πρωί (20.00 ώρα Ελλάδας χθες) “βγήκε από παράθυρο του τέταρτου ορόφου χρησιμοποιώντας ένα σκοινί από σεντόνια και έφυγε από την περιοχή”, ανέφερε η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας σε ανάρτηση στο Facebook, την οποία συνόδευσαν με φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο σκοινί να κρέμεται από παράθυρο του τελευταίου ορόφου και να φθάνει στο επίπεδο του δρόμου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα σε άλλο σημείο της πόλης περίπου 8 ώρες αργότερα και τον κατηγόρησε για μη συμμόρφωση με οδηγίες και υποβολή “ψευδών/παραπλανητικών πληροφοριών”. Οι Αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά του, αλλά είπαν ότι ήταν 39 ετών και είχε βγει αρνητικός τεστ κορονοϊού, ούτε έδωσαν κάποιο λόγο για τις ενέργειές του.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους λόγω κορονοϊού σε σχέση με πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες εν μέρει επειδή έκλεισε εθνικά και εσωτερικά σύνορα και επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για όποιον φθάνει από το εξωτερικό ή -σε περιόδους έξαρσης- από άλλη πολιτεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η πολιτική αυτή, ωστόσο, έχει οδηγήσει σε περιστατικά απόδρασης, όπως η περίπτωση μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα κατέβηκε δυο μπαλκόνια και έσπασε κλωτσώντας μια πόρτα για να δραπετεύσει από την καραντίνα στο Κερνς, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα