

Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές μετά την ανάπαυλα της πλειοψηφίας τους λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Ώθηση στις σημερινές συναλλαγές η αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών ότι θα ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως αποτιμά πρόταση για διαπραγματεύσεις από πλευράς των ΗΠΑ για το ζήτημα των τελωνειακών δασμών. “Οι ΗΠΑ ανέλαβαν πρόσφατα πρωτοβουλία επανειλημμένα” να στείλουν μήνυμα στο Πεκίνο πως ελπίζουν “να διεξαχθούν συνομιλίες”, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ, ο Hang Seng ηγείται των κερδών στην ευρύτερη περιοχή με άνοδο 1,74% και ο Topix κερδίζει 0,3%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi καταγράφει κέρδη 0,19% ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, Kosdaq ενισχύεται κατά 0,76%,
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,94%.
Στην Κίνα οι αγορές παραμένουν κλειστές λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Σχετικά Νέα
“Κατρακυλά” το πετρέλαιο, καθώς ο OPEC+ επισπεύδει την πολυαναμενόμενη συνάντηση για την παραγωγή
“Βουτιά” σημειώνει το πετρέλαιο, καθώς ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών επισπεύδει τη συνάντησή του,.
Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συµµετοχών Α.Ε. (εφεξής η “Απορροφώµενη”) ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά.
Τα κέρδη της Apple και της Amazon επιβεβαιώνουν ότι οι δασμοί πλήττουν την τεχνολογία
Συναγερμό σημαίνουν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου, η Amazon και η Apple, εξαιτίας.
Aegean: Δωρεάν διάθεση 363.770 μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους
Η Aegean Airlines ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε υλοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διάθεσης.