

Όπως έγινε γνωστό, το αντίτιμο που κατέβαλε Αμερικανός συλλέκτης ήταν σχεδόν δεκαπλάσιο της εκτιμώμενης αξίας του ρολογιού (100.000-150.000 στερλίνες, δηλαδή 116.000-175.000 ευρώ).
Καταρρίφθηκε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ για αντικείμενο από το ναυάγιο του Τιτανικού, που αφορούσε το βιολί το οποίο πουλήθηκε το 2013 σε δημοπρασία έναντι 1,1 εκατ. στερλινών. Η θήκη του βιολιού πουλήθηκε χθες Σάββατο έναντι 360.000 στερλινών (420.000 ευρώ) στη δημοπρασία του οίκου Henry Aldridge & Son.
Με χαραγμένα τα αρχικά JJA, το χρυσό ρολόι τσέπης ανήκε στον Αμερικανό επιχειρηματία Τζον Τζέικομπ Άστορ, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε ηλικία 47 ετών στο ναυάγιο του Τιτανικού, τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912. Ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο εκείνη την εποχή, με περιουσία 87 εκατομμυρίων δολαρίων που σήμερα θα αντιστοιχούσαν σε αρκετά δισεκατομμύρια.
Σχετικά Νέα
Kαλιφόρνια: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη βόμβας μπροστά από κλινική-Ένας νεκρός και 5 τραυματίες
Βόμβα εξερράγη μπροστά από κλινική ειδικευμένη στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Παλμ Σπρινγκς της.
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων με στόχο το Ισραήλ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων.
Η Ρωσία εξαπέλυσε 273 drones κατά Ουκρανίας, στη μεγαλύτερη επίθεσή της από το 2022
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στην Τρίπολη – Κάλεσμα για προστασία των αμάχων και τήρηση της εκεχειρίας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πρόσφατη έξαρση της βίας.