

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και στις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε η Τουρκική Προεδρία.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anatolu, o Ερντογάν είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να υιοθετήσουν μια αντικειμενική και συνεπή στάση για όλα τα περιφερειακά ζητήματα και ειδικά σε αυτό της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς να παρασύρεται από προκλήσεις»
Επίσης, επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη για την έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα και την ΕΕ, τονίζοντας πως είναι ανοιχτός σε μια λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει αποφασιστικά να προστατεύει όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της από κάθε πρωτοβουλία που αγνοεί τα δικαιώματά της με «μονομερείς ενέργειες».
Σχετικά Νέα
Καζακστάν και Ρωσία βγάζουν σε πλειστηριασμό εξοπλισμό του θρυλικού κοσμοδρόμιου του Μπαϊκονούρ
Το Καζακστάν και η Ρωσία θα βγάλουν σε πλειστηριασμό εξοπλισμούς του θρυλικού, αλλά πεπαλαιωμένου.
Πολωνία – Ουγγαρία: Αντιπαράθεση και ανταλλαγή σχολίων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το σκάνδαλο κατασκοπείας
Σε μία ιδιαίτερα τεταμένη συγκυρία για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και το μέλλον της.
Πορτογαλία: Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να εμφανίζεται ως το φαβορί
Η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία ολοκληρώνεται σήμερα, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες,.
Ουρουγουάη: Στο φτωχικό του αγρόκτημα η τέφρα του χαρισματικού «Πέπε»
Πάνω από 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα,.