

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους συζήτησαν τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για τη Συρία. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι τα βήματα για την επίτευξη ασφαλούς ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα θα συμβάλουν στις ειρηνευτικές προσπάθειες με την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.
Επίσης, στην ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις ειρηνευτικές προσπάθειες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και επανέλαβε την προσφορά να φιλοξενήσει συνομιλίες.
Παράλληλα, Τούρκος πρόεδρος είπε στον Πούτιν ότι η Τουρκία εκτιμά τη συνεργασία με τη Ρωσία στη Συρία, όπου οι χώρες υποστήριζαν τις αντίπαλες πλευρές για χρόνια, και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα πρέπει να συνεργαστούν για να τερματίσουν τις πράξεις που τροφοδοτούν τη θρησκευτική βία στη Συρία, να άρουν τις κυρώσεις και να επιτύχουν τη διαρκή σταθερότητα.
Σχετικά Νέα
H Autohellas εισαγωγέας της Changan στην Ελλάδα
Ο Όμιλος Autohellas ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας του με την CHANGAN, έναν από.
Το AfD της Γερμανίας ζητά “να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας”
Το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ζήτησε κατανόηση για τη θέση της.
Το Ισραήλ κατέστρεψε διοικητήριο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο της Γάζας
Διοικητήριο της Χαμάς εξουδετέρωσε την Τρίτη (13/05) ο στρατός του Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησής.
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απειλούν με μπλόκο στους διορισμούς “εκλεκτών” Τραμπ αν δεχτεί το αεροσκάφος – δώρο του Κατάρ
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε “καθαρή διαφθορά” τη δωρεά ενός.