

Πέντε κόμματα ξεπερνούν το όριο του 3% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τις ευρωεκλογές, που παρουσιάστηκε σε εκπομπή του OPEN Beyond. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ να και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 5,9 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,3%, ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5% και ΚΚΕ 4,8%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με ποσοστό 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%. Tο Ποτάμι έχει 1,4%, οι ΑΝΕΛ 1,2% και το Μέρα 25 ποσοστό 1%. Άλλο δηλώνουν 4,7%, αποχή 7,6%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 16,2%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-6 Μαΐου οπότε δεν περιλαμβάνει τον αντίκτυπο των οικονομικών ανακοινώσεων της κυβέρνησης. Στην τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ήταν στο 6.9%
Στα κριτήρια βάσει των οποίων θα ψηφίσουν, οι ερωτηθέντες βαθμολόγησαν με 7,7 την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, με 7,5 την οικονομική κατάσταση της χώρας, με 7,3 την καταπολέμηση της διαπλοκής, με 6,6 τους υποψήφιους βουλευτές, με 6,4 τη Συμφωνία των Πρεσπών, με 6,2 την αποδοκιμασία της κυβέρνησης και με 5,3 την ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων, σε κλίμακα από το 1 έως το 10.
Το 25% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές, ενώ 36% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μικρή διαφορά.
Σχετικά Νέα
Υπ. Δικαιοσύνης για εταιρείες offshore: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Ανακοίνωση -απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη.
Στ. Παπασταύρου: “Σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ – Στόχος μας να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα με ασφάλεια δικαίου”
“Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια ιστορική πολεοδομική μεταρρύθμιση, την τελευταία πιο εκτεταμένη.
Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε είχε στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ.
Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Με επίκεντρο την πρόοδο της εξέλιξης του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού και ανάπτυξης των Ελληνικών.