Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και θα τηλεργάζεται σε απομόνωση ωσότου αναρρώσει, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη χώρα της Ωκεανίας.

Ο Χίπκινς έχει συμπτώματα κρυώματος και γρίπης τα οποία εκδηλώθηκαν χθες Σάββατο και θα παραμείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, ή ωσότου υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα για τον SARS-CoV-2, εξηγείται στην ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

«Θα συνεχίσει τις εργασίες που μπορεί να φέρει σε πέρας μέσω Zoom», κατά την ίδια πηγή.

Η εκδήλωση συμπτωμάτων της COVID-19 σημαίνει πως προσωρινά ο Χίπκινς δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 14ης Οκτωβρίου, στις οποίες η παράταξή του, το Εργατικό Κόμμα, προβλέπεται πως θα δυσκολευτεί να διατηρηθεί στην εξουσία.

Ο Χίπκινς επρόκειτο σήμερα να είναι παρών σε λειτουργία εκκλησίας της Σαμόας στο Όκλαντ. Θα τον αντικαταστήσει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμελ Σεπουλόνι, διευκρίνισε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι νεοζηλανδικές αρχές προχώρησαν στην άρση όλων των περιορισμών που συνδέονταν με την COVID-19 τον Αύγουστο, ωστόσο συνεχίζουν να συνιστούν στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για πέντε ημέρες αν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα