Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Δευτέρας με τους επενδυτές να αναμένουν έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα και να έχουν στραμμένο το βλέμμα σε “σήματα” αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,39% στις 486 μονάδες. Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας οδηγούν τα κέρδη, με +0,7%. έκαστος. Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι μετοχές ενέργειας.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX προσθέτει 0,31%, στις 16.980 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,44% στις 7.680 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά στις 7.575 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,59% στις 31.340 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,67% στις 9.960 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές οι εταιρείες διανομής τροφίμων Just Eat και η Delivery Hero σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο 6% και 4,4% αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αύξησαν την τιμή-στόχο για την Just Eat, αλλά περιόρισαν την τιμή-στόχο για την Delivery Hero, σύμφωνα με το Reuters.

Στο πεδίο των αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από σημαντικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως: Airbus, Renault, Natwest και Commerzbank – μαζί με τις Sony, Coca-Cola και Airbnb, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδυτές θα δώσουν μεγάλη προσοχή στις μετοχές που συνδέονται με τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις δαπάνες τους και σε ό,τι υποδηλώνουν για την ισχύ ορισμένων οικονομιών, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν στενά την κατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα