

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια λίγο προτού ο πρώτος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα από τις αρχές Μαΐου.
Οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Τρίτη στην Σανγκάη, αν και οι προσδοκίες για ουσιαστική πρόοδο είναι χαμηλές. “Δεν ξέρω αν θα φτάσουν σε συμφωνία” δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump. “Ίσως φτάσουν, ίσως όχι”.
Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα δύο μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, διαχωρίζοντας τον εαυτό της από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες που ετοιμάζονται να μειώσουν τα επιτόκια σε ένα προληπτικό βήμα ενάντια στους κινδύνους που απειλούν τις οικονομίες τους.
Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε το στόχο για την απόδοση του δεκαετούς ιαπωνικού ομολόγου στο περίπου μηδέν και για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο των καταθέσεων στο -0,1%. Παράλληλα διατήρησε τη δέσμευσή της να κρατήσει τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο που θα φτάνει τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2020.
Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,7%.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,5%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Shenzhen Composite ενισχύθηκε 1%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε στο +0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,2%.
Σχετικά Νέα
Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό με κατά τόπους νεφώσεις
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να φτάνει στις περισσότερες περιοχές.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (18/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
«Ένα νέο κεφάλαιο: Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε πράσινη δύναμη»
Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση δεν αποτελεί πια απλώς ένα μακρόπνοο όραμα, αλλά μια καθοριστική.
«Λόγος και Αντίλογος» με την Ελευθερία Κοσμοπούλου 15/5/2025