Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια λίγο προτού ο πρώτος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα από τις αρχές Μαΐου.

Οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Τρίτη στην Σανγκάη, αν και οι προσδοκίες για ουσιαστική πρόοδο είναι χαμηλές. “Δεν ξέρω αν θα φτάσουν σε συμφωνία” δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump. “Ίσως φτάσουν, ίσως όχι”.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα δύο μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, διαχωρίζοντας τον εαυτό της από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες που ετοιμάζονται να μειώσουν τα επιτόκια σε ένα προληπτικό βήμα ενάντια στους κινδύνους που απειλούν τις οικονομίες τους.

Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε το στόχο για την απόδοση του δεκαετούς ιαπωνικού ομολόγου στο περίπου μηδέν και για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο των καταθέσεων στο -0,1%. Παράλληλα διατήρησε τη δέσμευσή της να κρατήσει τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο που θα φτάνει τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2020.

Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,5%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Shenzhen Composite ενισχύθηκε 1%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε στο +0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,2%.

Σχετικά Νέα