Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι για την πορεία των τελευταίων εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει άλμα άνω του 3%.

Η αμερικανική αποστολή στο Πεκίνο, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν και τον αντιπρόσωπο σε θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ πραγματοποίησε χθες δείπνο εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λίου Χε ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Οι τρεις άντρες συνεχίζουν σήμερα τις συνομιλίες.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις για την πορεία των συνομιλιών, ωστόσο την Πέμπτη ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα για εβδομάδες, ακόμα και μήνες. Αυτό εκλήφθηκε από τις αγορές ως σημάδι ότι οι δύο πλευρές παραμένουν αποφασισμένες να καταλήξουν σε μία λύση.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν ελαφρώς το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,4% μετά από τη βουτιά του Ιανουαρίου σε ποσοστό 3,4%. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία από την αγορά εργασίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την ανεργία να διολισθαίνει στο 2,3% το Φεβρουάριο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ οι μετοχές σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 1% και 0,4% αντίστοιχα.

Σχετικά Νέα