Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με τους περισσότερους δείκτες, πλην των κινεζικών, να κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ το επίκεντρο των επενδυτών στρέφεται για ακόμη μια φορά στις ΗΠΑ μετά και τη νέα αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων (για Τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα), η οποία παρουσιάζει την χειρότερη εικόνα από το 2007, με την απόδοση των 30ετών αμερικανικών ομολόγων να υποχωρεί κάτω από το 2%.

Στο μεταξύ, επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές για τα επόμενα “επεισόδια” στην εμπορική αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα μετά την τελευταία ανταλλαγή πυρών την Παρασκευή, ενώ η διπλωματική διαμάχη Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας κορυφώνεται μετά την απόφαση της πρώτης να αφαιρέσει από την λίστα με τους προτιμώμενους εμπορικούς εταίρους την Ν. Κορέα.

Την ίδια ώρα, στην αγορά συναλλάγματος το κινεζικό γουάν υποχώρησε σε χαμηλό 11 ετών αυτή την εβδομάδα, καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται και η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,17%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,45%. Με άνοδο άνω του 1% έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,88% αυτή την ώρα.

Αντίθετα, αρνητική είναι η εικόνα στην Ασία με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,11%.

Σχετικά Νέα