Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ασιατικές αγορές μετά από τις χθεσινές απώλειες, λόγω της επιφυλακτικής αισιοδοξίας για την πορεία του “εμπορικού πολέμου”.

Ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,96%, ο Hang Seng υποχωρεί 0,27%, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 1,37%, ο Sensex ενισχύεται 0,41%, και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης ενισχύεται 0,20%.

Μιλώντας μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου της G7 στη Γαλλία, ο Τραμπ δήλωσε πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει εκ νέου εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ύστερα από δύο “πολύ καλές κλήσεις” του Πεκίνου.

Κινέζοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν ωστόσο ότι έχουν κάνει αυτές τις επαφές, αλλά έχουν δηλώσει ότι διατηρούν επαφή με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Trump δηλώνει ότι η Κίνα θέλει “απεγνωσμένα” μια συμφωνία και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα καθυστέρησης ή ακόμη και ακύρωσης του νέου γύρου αυξήσεων των δασμών.

Η μετοχή της Subaru ενισχύθηκε 4,93% και της SoftBank κατά 2,42%, ενώ στο Τόκιο πάλι, η Fast Retailing και η Honda σημείωσαν άνοδο 1,80% και 1,26% αντιστοίχως.

Στο Χονγκ Κονγκ η Country Garden ενισχύεται 3,60%, η μητρική της Volvo, Geely Automatic σημειώνει άνοδο 3,39%, ενώ China Mobile και η Sunny Optical σημειώνουν πτώση 1,81% και 0,96%.

Η Samsung και η SK Hynix σημειώνουν άνοδο 0,46% και 1,39% στη Νότια Κορέα, και η Lergan Precision ενισχύεται 0,27% στην Ταϊβάν.

Σχετικά Νέα