Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ – υγειονομική βόμβα: Ακραίος συνωστισμός στο όχημα (φωτος)

Eξακολουθούν να αποτελούν υγειoνομικές βόμβες τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις – και ιδιαίτερα όσα εκτελούν αστικές συγκοινωνίες.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στο τελευταίο δρομολόγιο λεωφορείου του ΟΑΣΘ το βράδυ της Δευτέρας, με τους επιβάτες που επέστρεφαν από την εργασία ή τη διασκέδασή τους προς το σπίτι, να είναι έτοιμοι να… φιληθούν με τον διπλανό τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το thesstoday.

Ειδικότερα, στο λεωφορείο της γραμμής 21, που ξεκίνησε στις 12.00 το βράδυ από την πλατεία Αριστοτέλους, πέρασε μέσα από Αμπελόκηπους και κατέληξε στον Εύοσμο, η κατάσταση ήταν ασφυκτική και όχι για πρώτη φορά.

Το λεωφορείο είχε γεμίσει πλήρως από την δεύτερη κιόλας στάση στην Αντιγονιδών, με όσους ήθελαν να επιβιβιαστούν για να μη χρειαστεί να πάρουν ταξί, να έπρεπε να σπρώξουν για να χωρέσουν.

Οι επιβάτες δεν χρειαζόταν καν να κρατήσουν τις χειρολαβές, αφού ήταν τόσο στριμωγμένοι ώστε δεν θα μπορούσαν να πέσουν!

Νέοι αλλά και ηλικιωμένοι υπέμεναν τον συνωστισμό με έντονο το κλίμα δυσφορίας, κάποιοι γελούσαν με την κατάσταση ενώ άλλοι εξέφραζαν παράπονα. Τα δύο παράθυρα δε του λεωφορείου ήταν κλειστά. Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση μάλιστα, κάποιοι δεν φορούσαν μάσκα ή είχαν κατεβάσει τη μάσκα τους στο πιγούνι.

Οι επιβάτες τόνιζαν αφενός πως μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα, το μοναδικό νυχτερινό δρομολόγιο της γραμμής 01Ν δεν διασχίζει τα δυτικά, παρά μόνο πραγματοποιεί τη διαδρομή ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο, με τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, ο Εύοσμος, η Πολίχνη, η Σταυρούπολη κ.λπ, να μην έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν ΜΜΜ για να επιστρέψουν σπίτι τους, πέρα από το να πάρουν ταξί.


Ως εκ τούτου τα λεωοφορεία που πηγαίνουν προς εκείνες τις περιοχές, στα τελευταία δρομολόγιά τους γεμίζουν ασφυκτικά. Και αφετέρου τόνιζαν πως σε στιγμές αιχμής τα λεωφορεία γραμμών που γεμίζουν κόσμο, θα έπρεπε να είναι διπλά, με φυσούνα, ώστε να μην παρατηρούνται εικόνες ακραίου συνωστισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα