

Τρεις Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, για παράνομη οπλοκατοχή. Τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν σε περιπολία της αστυνομίας και κατά τον έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή. Μπήκαν σε κέντρο αισθητικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο εκ των τριών και για τον εντοπισμό του άλλου ατόμου στήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:
Σε -3- συλλήψεις αλλοδαπών, ηλικίας 32, 25 και 46 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, προχώρησαν αστυνομικοί μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου 2024 και πρωινές ώρες χθες, 4 Δεκεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 3ης Δεκεμβρίου 2024, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν -3- άτομα, τα οποία αποφάσισαν να ελέγξουν, οι τελευταίοι όμως, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή και εισήλθαν σε κέντρο αισθητικής.
Ακολούθως, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 32χρονο και τον 25χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο πιστόλια, με 10 και 15 φυσίγγια αντίστοιχα, ενώ το ένα έφερε και φυσίγγιο στη θαλάμη.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου ατόμου, ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, κλιμακίου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καθώς και συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.
Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε σε οικία και συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, επρόκειτο για το τρίτο άτομο που είχε καταφέρει να διαφύγει. Μάλιστα, στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε -17- φυσίγγια.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -3- πιστόλια και -4- γεμιστήρες με -53- φυσίγγια,
• -4- κινητά τηλέφωνα,
• tablet και
• πλήθος καρτών και στελεχών SIM.
Οι 32χρονος και 25χρονος οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο 46χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα επί της οδού.