Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 17 κατηγορούμενοι για την απάτη με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στη Θεσσαλονίκη, οι 17 κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου μέσω της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν, και πέρασαν σήμερα το κατώφλι του γραφείου της 1ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν για την απάτη με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων, είναι ένας τελωνειακός κι ένας λιμενικός, όπως επίσης ιδιοκτήτες σκαφών παράκτιας αλιείας, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων και αλιείς.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας – δωροληψίας υπαλλήλου (και συνέργεια στην πράξη αυτή), την οποία αρνήθηκαν στις απολογίες.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να αφήσουν άπαντες ελεύθερους, κατά περίπτωση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στον τελωνειακό και τον λιμενικό επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση– στον πρώτο 10.000 και στον δεύτερο 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα 57 άτομα, η προκληθείσα ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 175.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα