

Διαφάνεια και δικαιοσύνη για το Μάτι, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ1, μετά το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια όσοι μετείχαν στην οργανωμένη προσπάθεια να συγκαλυφθεί η αλήθεια για το πώς χάθηκαν 102 ψυχές λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών «διάβασα έκπληκτος το εξαιρετικό και πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής». Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που τα έχουν κάνει δεν μπορούν να κοιμούνται τις νύχτες. Πιστεύω ότι σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Και πρώτα απ’ όλα ως πολίτης αυτού του τόπου θέλω να δω να αποδίδεται δικαιοσύνη».
Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τα στοιχεία, σημείωσε ότι δεν θέλει να κάνει υποδείξεις. Ωστόσο, «δεν είναι δυνατόν να γίνεται οργανωμένη προσπάθεια με πιέσεις και με τον τρόπο που περιγράφει το ρεπορτάζ να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να μη γίνει μία αντικειμενική και δίκαιη έρευνα για το τί και ποιος έφταιξε που χάσαμε 102 συνανθρώπους μας, 102 ανθρώπινες ψυχές, 15 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και επαναλαμβάνω, απορώ πώς κοιμούνται όσοι έχουν κάνει αυτά τα εγκλήματα».
Επίσης, τόνισε ότι «το αίτημα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας είναι αίτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης και ο καθείς οφείλει να πράττει το καθήκον του». Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «Τί μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία εάν αποδεικνύεται με ντοκουμέντα ότι μία έρευνα δεν έχει διεξαχθεί με πραγματικά αντικειμενικό τρόπο, αλλά έχει διεξαχθεί σε συνθήκες απειλών για τους ελεγκτές».
Ερωτηθείς για το τί πρέπει να πράξει η κυρία Γεροβασίλη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Το τί θα κάνει κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός που εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται είναι δικό του θέμα. Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις σε κανέναν. Θεωρώ ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη ας βγει να το πει. Δικό της πρόβλημα θα είναι».
Σχετικά Νέα
Ρ. Δούρου: Η συνέντευξη Γεραπετρίτη επιβεβαιώνει ότι πλέον η χώρα μας για να ασκήσει ένα κυριαρχικό της δικαίωμα χρειάζεται να πάρει την έγκριση Τουρκίας
“Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ ο κ. Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι πλέον.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλυτικά η ατζέντα
Συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 11.00, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα.
Γκιουλέκας: Η Τουρκία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που γεμίζουν με μαύρες σελίδες την παγκόσιμα ιστορία
Αν η Τουρκία θέλει να συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα κράτη, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για.
Ασημένια η Ελισάβετ Τελτσίδου: Συγχαρητήριο μήνυμα της τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρίνας Κοντοτόλη
“Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελισάβετ Τελτσίδου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο.