

Σε δύο νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας, συμβολικού χαρακτήρα, θα προχωρήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, θα επικαιροποιούνται ανά 8 έτη και όχι ανά 10 οι εκλογικοί κατάλογοι των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη, που θα συμμετέχει στη Διακομματική Επιτροπή με έναν εκπρόσωπό του, θα εισηγείται και τις ενστάσεις επί των απορριπτικών αποφάσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δύο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα και ανταποκρίνονται στο αίτημα της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κατευναστούν και οι τελευταίες ανησυχίες.
Σχετικά Νέα
Κανένα πρόστιμο στη φρεγάτα «Ύδρα», διευκρινίζουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού
Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με δημοσίευμα αλλά και αναδημοσιεύσεις αυτού σχετικά με τον.
Ρ. Δούρου: Η συνέντευξη Γεραπετρίτη επιβεβαιώνει ότι πλέον η χώρα μας για να ασκήσει ένα κυριαρχικό της δικαίωμα χρειάζεται να πάρει την έγκριση Τουρκίας
“Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ ο κ. Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι πλέον.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλυτικά η ατζέντα
Συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 11.00, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα.
Γκιουλέκας: Η Τουρκία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που γεμίζουν με μαύρες σελίδες την παγκόσιμα ιστορία
Αν η Τουρκία θέλει να συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα κράτη, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για.