

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον ελληνικό λαό και παραμένει εκκρεμές», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, θέτωντας του εκ νέου το διαχρονικό ζήτημα που θέτουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα.
«Στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων οι απόψεις μας διαφέρουν. Για μας το θέμα έχει νομικά κλείσει», είπε ;από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατά τις κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Σταϊνμάιερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θετική πορεία των έργων για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και στην ανάγκη διατήρησης της μνήμης των ναζιστικών θηριωδιών.
Σχετικά Νέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην αποφοίτηση του γιου του μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, φωτογραφήθηκαν περήφανοι, στο πλευρό του γιου.
Διμερείς συναντήσεις Κ. Τασούλα στα Τίρανα και σύντομες συνομιλίες με Ερντογάν, Ζελένσκι και Μακρόν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής.
Στο 6ο Συνέδριο του Economist για την Ανατολική Μεσόγειο ο υφ. Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Τάσος Χατζηβασιλείου, συμμετείχε, την.
Γ.Παπανδρέου: Κάλεσμα για δημοκρατική αναγέννηση και προοδευτική αλλαγή από το συνέδριο της IUSY στην Πρίστινα
Στην ομιλία που απηύθυνε σε νέες και νέους, σοσιαλιστές και δημοκράτες από όλο τον.