Θαρραλέα αύξηση πήρε ο CEO της Deutsche Bank – Σχεδόν 9 εκατ. ευρώ η αμοιβή του για το 2022

Ο CEO της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σούινγκ έλαβε το ποσό των 8,9 εκατομμυρίων ευρώ για το 2022, ελαφρώς αυξημένο από 8,8 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ουσιαστικά, ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός επιβραβεύει τον 52χρονο για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας και τα επιτυχημένα βήματα αναδιάρθρωσης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Reuters, το σύνολο των μπόνους που έδωσε πέρυσι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα παρέμεινε σταθερό σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 2,1 δισ. ευρώ.

Υπό την ηγεσία του Σούινγκ η Deutsche Bank πέρασε σε κερδοφορία έπειτα από σειρά ζημιογόνων χρήσεων, μέσω ενός σχεδίου 9 δισ. ευρώ.

Για το 2023 η τράπεζα της «ατμομηχανής» της Ευρώπης, εκτιμά ότι θα παρουσιάσει ελαφρά αύξηση των εσόδων της στο εύρος των 28 με 29 δισ. ευρώ, ενώ για τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής προβλέπει ότι θα παραμείνουν σταθερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ετήσια έκθεσή της για το outlook, υπογράμμιζε τους κινδύνους για το 2023 μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η πορεία της διεθνούς οικονομίας, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ένταση ΗΠΑ – Κίνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα