

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα.
Πρόκειται για την ιατροδικαστή που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στο 6,5 ετών κοριτσάκι και είχε συντάξει και τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση στην οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος επήλθε από ηπατική ανεπάρκεια.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, η κ. Τσάκωνα κατέθεσε, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι εν λόγω μικροεκδορές είναι πέριξ της ώρας θανάτου γενόμενες και αποδόθηκαν σε ευρήματα τα οποία δύναται να συναντήσουμε όταν ο θανών έχει υποβληθεί σε χειρισμό καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Όσον αφορά το εύρημα στην δεξιά ζυγωματική χώρα, το οποίο δεν περιέγραψα, αλλά προκύπτει από την φωτογραφία, απαντάται συνήθως σε τοποθέτηση κολλητικής ταινίας, εξού και το σχήμα του τετράγωνο και βοηθάει στην σταθεροποίηση του τραχειοσωλήνα για την διασφάλιση του αεραγωγού στο πλαίσιο της ανάνηψης.
Το συγκεκριμένο εύρημα που στην φωτογραφία αποτυπώνεται πολύ πιο έντονα σε σχέση με την πραγματικότητα, οφείλεται καθαρά σε αλλαγή χρώματος της επιδερμίδας τοπικά και δεν αποτελεί ιστική βλάβη/κάκωση καθώς θεωρείται ίχνος εφαρμογής, όπως για παράδειγμα αυτά που αφήνουν τα αυτοκόλλητα του απινιδωτή στη θωρακική χώρα».
Σχετικά Νέα
Άλιμος: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον άνδρα να κρατά αγκαλιά το βρέφος
Ένα νέο στοιχείο μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ερευνών για την υπόθεση εγκατάλειψης και πιθανής.
Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τον θάνατο τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό,.
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από COVID-19 και 47 εισαγωγές
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται η θετικότητα για COVID-19 και γρίπη στην κοινότητα την εβδομάδα.
Νέα Σμύρνη: Σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 71χρονος που σκότωσε τον γιο του
Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, θα παραμείνει ο 71χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα.