

Ήταν μία νεαρή γυναίκα, μόλις 19 ετών, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Ήταν έγκυος στον 9ο μήνα και παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι, που δεν διέθετε αυτοκίνητο, κάλεσε το ΕΚΑΒ γύρω στις 8:30 το πρωί για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς της το ασθενοφόρο έφθασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.
Από το σπίτι έφυγε ζωντανή
Όπως ανέφεραν οι συγγενείς της γυναίκας η άτυχη 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.
Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σημειώνεται, ότι αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης στην Κω που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην καρότσα αγροτικού οχήματος αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Η έλλειψη προσωπικού στο σύστημα υγείας και στο ΕΚΑΒ κινδυνεύει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της περίθαλψης, καθώς πλέον γίνεται φανερό πως στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.
ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που ωστόσο επίσης κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου, η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ ήταν στις 11:00, όμως το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας.
Ακολούθησε δεύτερη κλήση μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα.
Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.
Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης στην Κω που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην καρότσα αγροτικού οχήματος αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Σχετικά Νέα
Ξεκινά δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι τελικές δοκιμές και έλεγχοι του εξοπλισμού στον Σταθμό Μετατροπής.
Βατικανό: Στις 18:30 η επόμενη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Πάπα
Στις 18:30 και στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένες οι επόμενες ψηφοφορίες για την.
Θεσσαλονίκη: Οι διώξεις που ασκήθηκαν στους 28 ακροδεξιούς – Παραμένουν υπό κράτηση
Ποινική δίωξη για συνολικά 13 πράξεις απήγγειλε η εισαγγελέας εις βάρος των 28 ακροδεξιών.
Μαύρος καπνός από το Βατικανό
Δεν βγήκε τελικά λευκός καπνός από το Βατικανό, κατά τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία που.