Θ. Πλεύρης σε Α. Ξανθό: Οφείλω να διασφαλίσω την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης», αναφέρει ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική προσφυγή του κατά της απεργίας των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης».

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Αν. Ξανθού, στην οποία ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η «προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα