Θ. Πλεύρης: Πρόταση να μειωθεί ο χρόνος λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους εννέα μήνες

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης πρότεινε την περαιτέρω μείωση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους 9 μήνες, στους οποίους προσανατολίζεται η Κομισιόν.

Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόταση της Κομισιόν να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 9 μήνες, ο κ. Πλεύρης αντέτεινε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να απαιτείται η τρίτη δόση για τη συνέχιση της ισχύος τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών και τα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στο άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα