Θ.Πλευρης: Έρχονται κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Στους 6.412 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του ΕΣΥ που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης που υπεραμύνθηκε της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αναφερόμενος σε στοιχεία που καταδεικνύουν τη θετικότητά του.

Ο υπουργός επίσης προανήγγειλε πως έρχονται περιοριστικά μέτρα και για τους ιδιώτες γιατρούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης ανέφερε:

«Είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα; Είχε! Θα το δείτε από τα στοιχεία. Διότι πριν ξεκινήσει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μιλούσαμε για ποσοστά που έφταναν διψήφια και πολύ παραπάνω στους ανεμβολίαστους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 87%. Οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αναρρωτικές. Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας» και συμπλήρωσε ότι «στο ΕΚΑΒ έχουν βγει σε αναστολή 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι πληρώματα, σε σύνολο 4.000».

Είπε επίσης πως με τροπολογία που θα έρθει την άλλη εβδομάδα, θα δοθεί η δυνατότητα τώρα και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί «με το που μπουν στην εμβολιαστική διαδικασία, με το που κάνουν δηλαδή το πρώτο εμβόλιο να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα».

«Ήδη λαμβάνω στοιχεία για 1η και 2 Σεπτεμβρίου κόσμος ο οποίος έχει πάει και έχει δηλώσει να εμβολιαστεί. Που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί σε ένα βαθμό από αυτό που άκουσε, γιατί θα μου φαινόταν παράλογο κάποιος να έβαζε στην 1η του μηνός που ξεκινούσε η αναστολή». ανέφερε.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, υπογράμμισε: Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».


Για τις ανενεργές κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Αναφορά έκανε ο υπουργός και για το θέμα σχετικά με τις 18 ανενεργές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που δημιουργήθηκαν μετά από δωρεά του «Ελλάδα 2021»

«Ενημερώθηκα- επειδή είδα ότι έγινε διαμαρτυρία- και βλέπω ότι έχουν θέσει πολλοί το θέμα για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του «Παπανικολάου». Θέλω να σας ενημερώσω και σε αυτό: Οι συγκεκριμένες 18 κλίνες ΜΕΘ λειτούργησαν όταν χρειάστηκαν με το υπάρχον προσωπικό. Δεν λειτούργησαν με παραπάνω προσωπικό. Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται σε λειτουργία διότι δεν υπάρχει αναμονή στη Θεσσαλονίκη. Με το υπάρχον προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν όποτε τις χρειαστούν και ζήτησα από τον ίδιο τον Υπεάρχη να κάνει το σχέδιο ώστε να λειτουργήσουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν και γενικότερα η έγκριση για τις προσλήψεις θα έχει υπογραφεί από εμένα την επόμενη εβδομάδα.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Αυτό το οποίο σας έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ένσταση είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να δίνονται παροχές και υπηρεσίες σε ιδιώτες για τρίμηνο, για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Και αυτές μπορεί να είναι τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών προσωπικού, μπορεί να είναι τόσο σε επίπεδο διαγνωστικών εξετάσεων διότι υπάρχουν πάρα πολλοί στα νούμερα που είδατε που έχουν βγει σε αναστολή και ενδεχομένως θα πρέπει να γίνουν διαγνωστικές εξετάσεις εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Και δίνουμε τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΒ, αν υπάρξει πρόβλημα, να μπορούν να γίνονται διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι για 3 μήνες. Και εγώ σας κοιτάω στα μάτια και θέλω να είμαι ειλικρινής, διότι αυτό το οποίο σας λέω- επειδή κατά βάση έχω υπάρξει βουλευτής και έχω δει ότι πολλές φορές να αιφνιδιάζεται ο βουλευτής- είναι ότι πρόθεσή μου δεν είναι να αιφνιδιάζω την Αντιπολίτευση».

Για την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ο υπουργός, τέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον Παύλο Πολλάκη:

Συγκεκριμένα είπε:

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβα, χειροκροτήσατε τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κύριος Πολάκης μιλάει για ιδεοληψία εμβολιασμού και όταν εγώ δίνω συγκεκριμένα στοιχεία ότι το 90% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει στον Υπουργό Υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τον εμβολιασμό, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί, και τον χειροκροτήσατε. Σας είπε αντιεπιστημονικά πράγματα, ότι οι μεταλλάξεις πια δεν πιάνονται από τα εμβόλια. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Δείτε όλες τις μελέτες και το Ισραήλ το οποίο αναφέρθηκε, που είναι η απόδειξη, με 16.000 κρούσματα, έχει πάρα πολύ λίγες νοσηλείες αναλογικά. Η απόδειξη ότι τα εμβόλια λειτουργούν. Και ναι, αν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες κατακρίνονται από πολλούς, φυσικά όλα θα ενταχθούν στο σύστημα, αλλά αυτό δεν αντικαθιστά τον εμβολιασμό

Και ξέρετε τι μου κάνει περισσότερο εντύπωση; Κάποιοι καλούν το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα τα οποία δεν έχουνε πάρει τις εγκριτικές διαδικασίες και είναι οι ίδιοι που εκφράζουνε ανησυχίες για το αν τα εμβόλια τα οποία έχουν περάσει όλες τις κλινικές φάσεις, να το πούμε αυτό για να μην λέγονται ανακρίβειες.

Να το πούμε ξεκάθαρα, ο κύριος Πολάκης είναι υγειονομικός, έχει υποστεί τις κυρώσεις γιατί δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε Κλινική. Αυτή είναι η κύρωση. Θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις όχι τιμωρητικές. Είναι στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας. Όταν έχεις επιλέξει δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη να πηγαίνεις σε κόσμο και να του παρέχεις θεραπεία, το μείζον της Δημόσιας Υγείας είναι να μην γίνεις εσύ ο παράγοντας που θα νοσήσει. Όταν επιλέγεις να είσαι υγειονομικός, θα πρέπει να ξέρεις ότι προέχει η Δημόσια Υγεία. Καταλαβαίνω τον κύριο Πολάκη ότι την επόμενη εβδομάδα με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν θα έχει επιπλέον κυρώσεις, δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές. Όσοι γιατροί, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να κάνουν πράξη σε ιδιωτικές κλινικές. Εάν εμβολιαστούν, τους δίνουμε αμέσως τη δυνατότητα να επανέλθουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας ότι εμείς σεβόμαστε όλο τον κόσμο αλλά προασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα