Τέξας: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την πόλη Πέριτον

Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν χθες την πόλη Πέριτον, στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας Τέξας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικίες και πάρκο για τροχόσπιτα.

Όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KVII, υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν τουλάχιστον 30 τροχόσπιτα και πυροσβέστες προσπαθούν να διασώσουν πολλά θύματα. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 75 τραυματίες, επικαλούμενη τα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Πέριτον, ο Πολ Ντάτσερ.

Κατά τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η πόλη ενδέχεται να χτυπήθηκε ως ακόμη και από τρεις ανεμοστρόβιλους. Οπτικό υλικό από την Πέριτον δείχνει σπίτια που μετατράπηκαν σε σωρούς από συντρίμμια.

Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Οτσιλτρί, όπου υπάγεται η πόλη, ανέφεραν πως η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει απολογισμό των θυμάτων.

«Η Τζέιν και εγώ προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Πέριτον απόψε. Βρίσκομαι σε επαφή με τον δήμαρχο Σάιμονς και η τραγωδία αυτή παρακολουθείται στενά από μένα και όλο το προσωπικό μου», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος εκλέγεται στο Τέξας.

 

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα