Τετ α τετ Δένδια με τον Σέρβο ομόλογό του: Στο επίκεντρο οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Βελιγράδι με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς (Nicola Selaković).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Σερβίας, οι περιφερειακές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Αμέσως μετά τη διμερή συνάντησή του με το Σέρβο υπουργό Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, όπου αναμένεται να εξεταστούν οι προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić), τον πρόεδρο της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς (Ivica Dačić) και τον πατριάρχη των Σέρβων, μακαριώτατο Πορφύριο Α’.

Τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα