Τέσσερις όμηροι διασώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ζωντανούς ομήρους από τη Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ισραηλινών: « Σήμερα το πρωί (Σάββατο), σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στο Νουσέιρατ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου. Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο «Sheba» Tel-HaShomer για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».

Αλλαγή πλεύσης από τον Γκαντς μετά τη διάσωση ομήρων – Ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου

Μετά την επιτυχή διάσωση των ομήρων από τον ισραηλινό στρατό, ο Μπένι Γκάντς ακύρωσε την απογευματινή του ομιλία. Ο υπουργός του Πολεμικού Συμβουλίου αναμενόταν να αποσύρει το κόμμα του Εθνική Ενότητα από τον συνασπισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times of Israel, η ανακοίνωση έρχεται μετά την επιτυχή στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη για τη διάσωση τεσσάρων ομήρων, που είχαν απαχθεί από την Χαμάς.

Το τελεσίγραφο του Γκαντς στον Νετανιάχου
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού που έγινε πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπένι Γκαντς, είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, την παραίτησή του από την κυβέρνηση Νετανιάχου, στην οποία εντάχθηκε μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Γκαντς είχε συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου για σήμερα το βράδυ στο Ραμάτ Γκαν, προάστιο του Τελ Αβίβ.

Ο αρχηγός του κόμματος της Εθνικής Ενότητας (κεντρώο) απέστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου, απαιτώντας την υιοθέτηση ενός «σχεδίου δράσης» για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς το οποίο θα προχωρήσει σε παραίτηση από την κυβέρνηση.

Και το κόμμα του κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση νόμου για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, χωρίς μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σε αυτή τη φάση διότι το κόμμα Λικούντ (δεξιά) του Νετανιάχου συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία των βουλευτών με τους συμμάχους τους από τα υπερορθόδοξα κόμματα και την ακροδεξιά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα