Τέλος η δωρεάν αποθήκευση μηνυμάτων και πολυμέσων στο WhatsApp – Τι ανακοίνωσε η Google

Η Google προειδοποίησε δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp ότι η αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας για παλιές συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο σύντομα δεν θα είναι πλέον δωρεάν.

Τα μηνύματα και τα πολυμέσα στην δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα υπολογίζονται πλέον στο όριο αποθήκευσης στο cloud του λογαριασμού Google ενός χρήστη, εάν χρησιμοποιεί συσκευή Android.

Οι προσωπικοί λογαριασμοί Google έρχονται με 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, ωστόσο αυτός μοιράζεται σε Google Drive, Gmail και Google Photos. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν πρόσθετες φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία ήχου από το WhatsApp μπορεί να αναγκάσουν πολλούς χρήστες να πληρώσουν για πρόσθετο χώρο αποθήκευσης.

«Ως μια σημαντική προειδοποίηση, τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp στο Android θα αρχίσουν σύντομα να υπολογίζονται στο όριο αποθήκευσης στο cloud του λογαριασμού σας Google, όπως γίνεται με τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp σε άλλες πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp στο Android θα συνεχίσουν να λειτουργούν, εφόσον έχετε διαθέσιμο χώρο εντός του αποθηκευτικού χώρου του λογαριασμού σας Google. Εάν φτάσετε στο όριο του αποθηκευτικού σας χώρου, θα πρέπει να ελευθερώσετε χώρο για να συνεχίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας αφαιρώντας στοιχεία που δεν χρειάζεστε», αναφέρεται σε ανάρτηση στο blog της Google.

Πότε θα ισχύσει η αλλαγή και πόσο θα κοστίζει ο έξτρα αποθηκευτικός χώρος
Η αλλαγή θα αρχίσει να εφαρμόζεται στους χρήστες του WhatsApp Beta από τον Δεκέμβριο, προτού έρθει σε όλους τους χρήστες του WhatsApp στο Android στις αρχές του 2024.

Από τους περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp σε όλο τον κόσμο, εκτιμάται ότι το 73% αυτών έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή από Android συσκευή.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές τιμών για πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο της Google, με το φθηνότερο μηνιαίο πρόγραμμα για 100 GB δεδομένων να ξεκινά από 1,99 δολάρια. Αυτό θα κάλυπτε όλους, εκτός από τους πιο απαιτητικούς χρήστες δεδομένων του WhatsApp.

Η ενημέρωση έρχεται εν μέσω μιας μεγάλης αναμόρφωσης του τρόπου με τον οποίο η Google διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς λογαριασμούς και τα δεδομένα, με όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για περισσότερα από δύο χρόνια να διαγράφονται τον Δεκέμβριο.

Η κίνηση αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας για τους ενεργούς χρήστες, αν και ορισμένοι έχουν σημειώσει ότι μπορεί να επηρεάσει ακούσια άτομα που έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς για μικρά παιδιά προκειμένου να μοιράζονται αναμνήσεις και ορόσημα, καθώς και χρήστες που έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών αποβιωσάντων συγγενών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα