Ταϊλάνδη: Νεκρή 20χρονη μαζορέτα που της επέβαλαν να τρέξει 8 γύρους μέσα στον καύσωνα

Ο θάνατος μίας 20χρονης μαζορέτας και οι περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε, απασχολούν τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Η Phornphiphat Eaddam πέθανε από ανακοπή, ενώ η οικογένειά της καταγγέλλει ότι ο θάνατός της οφείλεται στην σκληρή τιμωρία που της επέβαλε η ομάδα του πανεπιστημίου, όπου φοιτούσε, να τρέξει 8 γύρους μέσα στον καύσωνα και χωρίς νερό, επειδή έκανε λάθος στην χορογραφία, σύμφωνα με την Sun.

Η 20χρονη κοπέλα ήταν μαζορέτα στην ομάδα βόλεϊ του πανεπιστημίου Phuket Ratchapat University στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, φέρεται να έκανε κάποια λάθη κατά τη διάρκεια της πρόβας, οπότε και την διέταξαν να τρέξει 8 γύρους του γηπέδου σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς νερό.

Η Phornphiphat, της οποίας το ψευδώνυμο ήταν «Mint-Μέντα», κατέρρευσε στον έβδομο γύρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Vachira Phuket όπου εισήχθη κατευθείαν στην εντατική. Την επόμενη μέρα η καρδιά της 20χρονης κοπέλας σταμάτησε για 16 λεπτά με τους γιατρούς να μην καταφέρνουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Συντετριμμένη η οικογένειά της κατέθεσε μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας τους υπεύθυνους του ιδρύματος. Η μεγαλύτερη αδερφή της Wilawan ανέφερε πως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι πνεύμονες της Phornphiphat αιμορραγούσαν και ότι πέθανε από ακραία σωματική άσκηση.

Από την πλευρά του το πανεπιστήμιο εξηγεί πως ο θάνατός της δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτό, τονίζοντας όμως πως περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα για τα αίτια του θανάτου της 20χρονης κοπέλας. Και μετά θα προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Dr Hiran Prasankarn δήλωσε πως «Πρέπει να διερευνήσουμε την αλήθεια για τον θάνατο της φοιτήτριας». Παράλληλα, το πανεπιστήμιο υποσχέθηκε στην οικογένεια να καλύψει τα έξοδα της κηδείας.

Οι Αρχές πλέον ερευνούν αν ο θάνατός της προήλθε από φυσιολογικά αίτια ή από θερμοπληξία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα