Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους βουλευτές του και ο «συναγερμός» για την δεύτερη κάλπη

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βουλευτές και υποψήφιους του κόμματος σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Αυτή ήταν και η πρώτη συγκέντρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές, με στόχο αφενός να συγχαρεί τα στελέχη για την επιτυχία τους στις εκλογές του Μαΐου, αλλά κυρίως να τους μεταδώσει το μήνυμα εγρήγορσης και επιφυλακής και να κινητοποιήσει το σύνολο του μηχανισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του να βρίσκονται σε γενική κινητοποίηση και εκλογική εγρήγορση, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και χαλάρωσης, καθώς και ότι όλα τα στελέχη της παράταξης θα αξιολογηθούν για το βαθμό κινητοποίησής και δράσης τους.

Η συγκέντρωση στην Πειραιώς είναι η πρώτη από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο για την εξοικείωση βουλευτών, πολιτευτών και στελεχών με τις απαραίτητες προσαρμογές στην εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για την οριστικοποίηση των περιοδειών. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι η νέα καθημερινότητα στα κεντρικά της Πειραιώς.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες «γαλάζιοι» επιτελείς ανέλυσαν εις βάθος όλες τις παραμέτρους του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, ώστε να είναι απολύτως ευκρινές ποια είναι τα «ειδικά κοινά» στα οποία θα στοχεύσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να επιτύχει τους εκλογικούς στόχους της.

Στόχος όλων των στελεχών της παράταξης είναι να καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους πως το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον σχηματισμό μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, ώστε να παγιωθεί στον τόπο η πολιτική σταθερότητα, που κατά την Πειραιώς είναι προϋποτιθέμενη συνθήκη για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα.