Τ. Ερντογάν: Καμία ντροπή, καμία Γενοκτονία – Διώξαμε τους εισβολείς

«Δεν έχει καταγραφεί καμία Γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή», δήλωσε ο ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Σαμψούντα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον τουρκικό «Απελευθερωτικό Αγώνα». Ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη γενοκτονία διαπράχτηκε σε βάρος των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», για να συνεχίσει λέγοντας ότι«την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

«Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», υποστήριξε.

«Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν περιορίστηκε στις παραπάνω αναφορές αλλά συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία ακόμη και σήμερα δέχεται επιθέσεις από όλες τις πλευρές. «Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απέξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν», τόνισε μιλώντας εν συνεχεία για παγίδες και επιθέσεις κατά της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας του.

«Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά Νέα