Τ. Ερντογάν: Είμαστε υπέρ της σταθερότητας στη Μεσόγειο – Ελλάδα και Κύπρος προκαλούν

Τις πάγιες τουρκικές θέσεις περί προκλήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου επανέλαβε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει εποικοδομητικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τις προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», Τούρκος πρόεδρος δήλωσε προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους πως «η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει εποικοδομητικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Παρά τις προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυτή τη στάση».

Στη συνάντηση εξετάστηκε ο τρόπος ανάπτυξης των σχέσεων Τουρκίας – E.E. « Ελπίζω η έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο να εστιάσει την προσοχή της στη θετική ατζέντα και να περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-E.E και να έχει αντικειμενική και εποικοδομητική στάση για τις σχέσεις» ανέφερε ο Ερντογάν και επανέλαβε την πρόταση του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τηλεδιάσκεψη μαζί με τον Ερντογάν από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα